torstai 31. tammikuuta 2019

Tee erosta oppimiskokemus!

Oletko viettänyt vuosia eroaikaiden ääreellä? Päättänyt yrittänyt vielä kerran -ja toisen, ja kolmannen. Käynyt pariterapiassa, pohtinut, ponnistellut yhdessä puolison kanssa, lukemattomina kertoina yksin itsesi kanssa paininut -ja olette tai olet tullut vihdoin siihen tulokseen ettei muuta ratkaisua kuin ero ole.

Oletko miettinyt hiljaa yksin, saamatta kerrotuksi kummanillesi mietteistäsi, halusta elää jollain tapaa toisin kuin nykyisessä suhteessasi teet, olla näkyvämpi ja kuuluvampi -mutta et tiedä miten? Olet valmistellut kaiken ja toivonut silti muutosta "johonkin" parisuhteessasi, mutta kun sitä ei vain kuulu, joten pakkaat laukkusi ja lähdet, koska olet niin pitkään kokenut jääväsi kaipaamaasi vaille.

Oletko saanut yllättäen kuulla puolisosi ilmoituksen "minä muutan pois"? Kenties olet tullut tyhjään kotiin ja löytänyt viestilapun pöydältäsi tai lukenut eroviestin puhelimestasi -ja nyt et saa häneen enää välttämättä enää edes puheyhteyttä. Mielessäsi risteilee lukemattomia kysymyksiä vastausta vailla.

Näissä hetkissä ei tahdo nähdä eteensä selvästi, siksi niitä on hyvä kääntyä tarkastelemaan uudelleen, joskus pitkänkin ajan jälkeen -oppiakseen ja nähdäkseen jälleen eteensä paremmin. Suomalainen eroseminaari® antaa ohjatusti ja jäsennetysti eväitä tähän tarkasteluun. Ammatillisesti ohjatussa  vertaisryhmässä on lupa olla oman tarinansa äärellä, pelkällä etunimellään -arvolatautumatta, ulkoa arvottamatta, tulla kuulluksi itselleen ja muille, saada itse oivaltaa ja oppia tulevaa varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastava valinta -parisuhteen parhaaksi

Rakastava valinta® -työskentelymallin tehtävänä on auttaa osallistujaa oivaltamaan omavastuuosuutensa käsitettä nykyisessä  ja mahdollisesti...